CulturaEu MollMunicipiPollença

I el reconeixement Clara Hammerl és per a les sanitàries!

Enguany el distintiu és per a elles, que es dedicaven en cos i ànima a la seva passió

I el distintiu Clara Hammerl 2020 és per a les sanitàries! Per aquell grup de dones, entre les quals hi destacaven les monges i les comares, que treballaven abans que s’instauràs el sistema sanitari actual. Enguany el premi és per a elles, que es dedicaven en cos i ànima a la seva passió. Sense horaris, amb pocs recursos i amb mitjans precaris. “Era gent entregada a la seva feina”, alaba el batle Tomeu Cifre.

“Era un col·lectiu de dones independents que tot i no treballar de manera altruista, demostraven una dedicació plena”, afegeix. A més a més, s’ha de “reconèixer la seva tasca en un moment on la sanitat era molt més precària i sense tants de mitjans”, assegura Cifre. El distintiu posa de manifest que les sanitàries actuaven com un esquadró per a garantir la bona salut de totes les persones que habitaven Pollença i el Moll.

És necessari recordar que en aquella època no tothom tenia accés a la sanitat. No era un servei públic. I elles, d’una manera o una altra, ajudaven a equilibrar aquesta injustícia. No va ser fins al 1986 que es va instaurar el Sistema Nacional de Salut del qual gaudim avui mateix.

Actualment s’ha contactat amb unes sis dones sanitàries. Però es preveu que el 15 de març fins a una desena acudeixi a la sala de plens per recollir el prestigiós premi.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X