EsportsMunicipi
Destacat

Una Mitja Marató amb moltes sorpreses

Enguany inclouen l'Objectiu -61', que atraurà atletes internacionals

Diumenge 5 d’abril tendrà lloc la XIV Mitja Marató de Pollença amb les curses populars ‘Correm per ells’ i ‘Mar Hotels’. És necessari ressaltar que enguany serà una competició ecològica i lliure de plàstics. Als avituallaments hi trobaran l’aigua en tassons reciclats de fibra de blat. Això serà possible gràcies a l’aportació d’Adalmo, el principal patrocinador d’aquesta diada esportiva.

Les tres proves atlètiques acabaran al poliesportiu municipal, on hi haurà un grup que animarà l’ambient i farà més bona de dur l’espera. Recordar que també hi haurà escenaris amb dj’s i grups repartits arreu del recorregut. Entre aquests s’hi troben la banda de tambors i cornetes.

Les curses

La carrera més curta és la de “Correm per ells”, que serà de 5 km. És en benefici de l’Associació Pro-Ajuda PRODIS i està patrocinada per Colonya Caixa. Els corredors sortiran a les 9’30 h des del poliesportiu, just després de la mitja marató, i faran la volta al poble pel nucli antic per tornarar al lloc de partida.

Per altra banda, la cursa “Mar Hotels”, de 10 km, començarà a l’Hotel Playa Mar. Recordar que els atletes que recullin el dorsal al poliesportiu disposaran d’un servei de transport que els traslladarà fins a la línia de sortida.

Adalmo Mitja Marató

La prova estrella serà la Mitja Marató amb un recorregut de 21 km amb sortida i arribada al poliesportiu, que coincideix amb el Campionat de Balears Absolut. Se’ls donarà el sus a les 9’30 h del matí direcció al Moll per la carretera principal fins a la rotonda de la base militar. Una vegada en aquest punt, reconduiran el recorregut cap a lal primera línia del mar fins a arribar a Llenaire i dirigir-se cap al casc antic de Pollença.

Com a curiositat, recordar que és una de les poques curses on hi ha la categoria militar. Aquests no només inclouen els soldats i diferents càrrecs de l’exèrcit, sinó que els agents de la Guàrdia Civil.

Objectiu – 61′

En aquesta edició, s’ha incorporat un nou repte patrocinat per l’associació hotelera pollencina: l’Objectiu – 61′. Es tracta de batre el rècord de velocitat en una mitja marató disputada a les Illes Balears, el qual se situa en 61 minuts. Des de l’organització esperen que atletes de l’elit mundial hi participin per intentar assolir aquesta important fita. Si s’aconsegueix baixar d’una hora, l’atleta serà premiat amb 2.000 €.

També, però, es veurà recompensada aquella persona que completi el recorregut en menys d’1 hora, 3 minuts i 27 segons, que és el menor temps amb el qual s’ha realitzat la Mitja Marató de Pollença. El premi per aquests serà de 1.000 €.

Inscripcions

Fins al divendres 3 d’abril es poden inscriure a qualsevol de les tres proves atlètiques a través de la web d’elitechip. Ara bé, fins al moment abans de donar el tret de partida, es podran apuntar insitu en el mateix lloc on es durà a terme la recollida de dorsals.

El cartell

El dibuix que pareix al cartell que anuncia la prova està fet pel reconegut pintor Joan Bennassar.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button