Eu MollMunicipiPollença

Març, el mes de la dona a Pollença

Dies frenètics d'activitats i campanyes dirigides a la conscienciació social

Arriben uns dies frenètics de xerrades, tallers, exposicions i activitats per donar suport a la dona i visibilitat a les injustícies que pateix diàriament. Tot i que és més notori durant el març, que és el mes de la dona a Pollença, es fan actuacions durant la resta de l’any. La regidora d’igualtat, Bianca Aguilar, ha assegurat que l’objectiu d és conscienciar sobre la necessitat de crear una societat equitativa i igualitària. I és precisament en aquest sentit que treballen.

Així mateix, volen que la màxima quantitat de persones i associacions s’involucrin en dites activitats. Sigui com a participants, com a organitzadors o com a col·laboradors. Aguilar explica que el mes de la dona 2020 està pensat per atraure a un públic molt ampli. És per això que els actes planificats van dirigits a franges d’edat diferents i a col·lectius determinats. També a grups amb interessos específics com ara la fotografia, el teatre, les manualitats i els esports, entre molts altres.

Programa d’activitats pel mes de la dona 2020

D’entre tot, és destacble el manifest del 8 de març, l’entrga de la distinció Clara Hammerl, la campanya ‘Som dones, som esport’ i el teatre The thrill of love:

  • Dia 8 de març és el Dia Internacional de la Dona, dia en què es llegirà un manifest institucional. En aquest moment, es repartiran llaços simbòlics fets per les persones majors de la residència de Pollença.
  • ‘Som dones, som esport’ és una campanya molt àmplia i que abraça diferents àmbits. Ara bé, el més destacable serà la distribució de vinils per les instal·lacions esportives municipals amb el clar objectiu de conscienciar sobre la igualtat entre homes i dones en aquesta àrea.
  • Els diners recol·lectats amb el pagament de l’entrada per anar a veure l’obra de teatre amb anglès The thrill of love es destinaran íntegrament a organitzar i dur a terme tallers i xerrades als centres educatius municipals. Així mateix, pretenen fomentar la cohesió social i involucrar també als habitants de parla anglesa en aquestes diades. És una mostra de la transversalitat de l’àrea d’igualtat.

Des del col·lectiu feminista La Mala Pècora també han organitzat una sèrie d’esdeveniments, com ara la penjada de davantals als balcons o una pintada col·lectiva de pancartes:

Aprofitar l’ocasió per recordar que l’Ajuntament ha posat a disposició ciutadana un catàleg on s’expliquen les opcions i els drets que tenen les víctimes de violència de gènere. El podeu consultar a aquí.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X