Municipi

Retorna l’Enterro de la Sardina a Pollença

“Adéu Carnaval, hola Quaresma”

El Superheroi Pollencí, aquí Pere Guillem Cifre, es vestirà de capellà per oficiar l’Enterro de la Sardina, que enguany retorna a Pollença el Dimecres de Cendra. Aquest ritual pagà posa fi al període de disbauxa carnavalesca i dóna la benvinguda a la Quaresma. És un ritual fúnebre carregat d’ironia i burla, però que en èpoques anteriors estava ple de simbologia religiosa.

El fèretre anirà acompanyat per una cort eclesiàstica, les ploradores i la banda de cornetes i tambors del Soldà. El seguici sortirà a les 18’30 des del bar Can Toni i passarà per Can Gorreta, La Birreria i el Sadanar fins arribar al 1550, on hi haurà un fogueró. En aquest punt es durà a terme el trist i anhelat enterro de la sardina amb la presència, també, d’un cardenal exemplar. Es tracta de Xisco Mas, el president de l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç. Quan el ritual hagi acabat, tots els assistents podran sopar de pa amb oli i sardina torrada allà mateix.

Cal recordar que el darrer dia de Carnaval, la societat acostumava a sortir als afores dels municipis a berenar i realitzar l’enterro de la sardina de manera seriosa i cerimonial. Però ara s’ha modificat i s’ha convertit en una festa que, a Pollença, farà un recorregut pels bars i cafès col·laboradors.

La iniciativa surt d’un grup de persones interessades en conservar les arrels, qui compten amb el suport de l’Ajuntament. Des de Som Pollença també estam a favor de recuperar i renovar les tradicions, ja que són la base fonamental de la nostra identitat. És per això, que des del nostre mitjà sempre estirem al costa de tots aquells col·lectius que s’aventurin a innovar, recuperar i mantenir festivitats pròpies de Pollença. Així com som partidaris de fer poble.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button