Eu MollMunicipiPollença

Carnestoltes, del Dijous Jarder al Dimecres de Cendra

Viure la disbauxa del Rei més poca-solta amb les rues del Port i de Pollença

El descarat Rei Carnestoltes es converteix en el protagonista indiscutible des del Dijous Jarder fins al Dimecres de Cendra. Un ambient alegre, estrambòtic i de disbauxa omple els carrers dels nostres pobles. Vivim una setmana on tot està permès i fer l’animal es converteix en una obligació. Anam a balls de màscares, rues i desfilades. Gaudim de la llibertat i rompem les normes en uns dies on sembla que el món està al revés.

I tot això està més que justificat. Són el dies previs a la Quaresma, set setmanes on una jaia de nas espigat instaura l’ordre religiós i les prohibicions més estrictes. Res de festa. Res de menjar carn. Res de riure. El Rei més poca-solta que ha existit mai perd la batalla contra la Vella Quaresma abans del Dimecres de Cendra. Dia en què la gent acostuma a sortir al carrer per enterrar la sardina com a símbol de cloenda.

I com no podia ser d’altra manera, l’Ajuntament ha organitzat tota una sèrie d’activitats per celebrar aquesta festivitat. El dijous 20 al Moll i el dissabte 22 a Pollença se celebrarà la rua. Unes acolorides desfilades on es premiarà, entre altres coses, que les disfresses s’hagin confeccionat a mà i amb materials reciclables.

També s’ha de destacar la gran festa que hi haurà divendres 21 a l’envelat de la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença. Una festa pensada pels joves.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button