Eu MollMunicipiPollença

Carnestoltes, del Dijous Jarder al Dimecres de Cendra

Viure la disbauxa del Rei més poca-solta amb les rues del Port i de Pollença

El descarat Rei Carnestoltes es converteix en el protagonista indiscutible des del Dijous Jarder fins al Dimecres de Cendra. Un ambient alegre, estrambòtic i de disbauxa omple els carrers dels nostres pobles. Vivim una setmana on tot està permès i fer l’animal es converteix en una obligació. Anam a balls de màscares, rues i desfilades. Gaudim de la llibertat i rompem les normes en uns dies on sembla que el món està al revés.

I tot això està més que justificat. Són el dies previs a la Quaresma, set setmanes on una jaia de nas espigat instaura l’ordre religiós i les prohibicions més estrictes. Res de festa. Res de menjar carn. Res de riure. El Rei més poca-solta que ha existit mai perd la batalla contra la Vella Quaresma abans del Dimecres de Cendra. Dia en què la gent acostuma a sortir al carrer per enterrar la sardina com a símbol de cloenda.

I com no podia ser d’altra manera, l’Ajuntament ha organitzat tota una sèrie d’activitats per celebrar aquesta festivitat. El dijous 20 al Moll i el dissabte 22 a Pollença se celebrarà la rua. Unes acolorides desfilades on es premiarà, entre altres coses, que les disfresses s’hagin confeccionat a mà i amb materials reciclables.

També s’ha de destacar la gran festa que hi haurà divendres 21 a l’envelat de la plaça Miquel Capllonch del Port de Pollença. Una festa pensada pels joves.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X