Junts AvançamMunicipiPolítica

Junts considera que la permuta del Camí de Bóquer incompleix la llei

Argumenten que és necessària una compensació exonòmica o territorial per dur a terme aquesta desafectació

Fa uns mesos, l’Ajuntament anunciava que desviaria el Camí de Bóquer perquè aquest no passàs per davant de la possessió. Ara que ha acabat el període d’informació pública, des de Junts Avançam han fet públic a través d’un comunicat el seu posicionament contrari a la decisió.

Consideren que “la permuta que es vol fer” “incompleix la normativa vigent, tant pel que fa a la Llei de Règim Local de les Illes Balears com la Llei de Camins”. Lleis que estableixen que hi ha d’haver una certa equivalència “entre els béns que es desafecten, afecten i permuten”, cosa que no es compleix. En aquest cas s’afecten 190 metres i se’n desafecten 634, els quals són de domini públic però deixaran de ser utilitzats. Així mateix, s’hauria de fer una compensació econòmica i territorial, la què no està prevista. També ressalten que si no s’inventaritzen i es taxen els béns en qüestió, no es pot desafectar. I, per ara, encara no s’ha fet.

Des del grup municipal liderat per Miquel Àngel March afegeixen que “el nou traçat que es vol afectar del camí” no importa es faci tan enfora, ja que aquest no travessa la clastra. Lamenten també que amb el nou itinerari, les cases no seran visibles pels senderistes. Tot i els contres que destaquen en el comunicat, estan d’acord en allunyar el Camí de Bóquer.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X