Municipi

Polèmica i acords a la primera sessió plenària del 2020

Aprovaren la requalificació de Can Morató amb el règim urbanístic pertinent

Com bé anunciàvem, ahir va tenir lloc la primera sessió plenària del 2020. Hi havia diversos temes importants a tractar i decisions a aprovar, algunes de les quals ja havien sortit a debat entre els diferents partits municipals. Possiblement el més destacat fou la requalificació de l’antiga fàbrica de Can Morató com a sòl urbanístic i l’aprovació del Catàleg de Patrimoni, entre d’altres. Així mateix, també és necessari destacar que els representants de Pollença a la Mancomunitat de Tramuntana seran Tomeu Cifre i Maria Buades.

Requalificació de Can Morató amb el règim urbanístic pertinent

La rehabilitació de l’antiga fàbrica de teixits de Can Morató és un tema que porta anys pendent. I ara, amb la possibilitat que Caixa Colonya hi traslladi la seva seu central, sembla una realitat de cada vegada més propera. Però aquesta parcel·la va quedar desclassificada fa uns anys i no s’hi poden dur a terme segons quines actuacions ni activitats. Per això, és necessari que es declari com un bé d’interès general. Ara per ara està com a sòl rústic.

Davant aquesta situació, els regidors i regidores de l’Ajuntament van aprovar ahir la “modificació puntual del plantejament per tal de dotar de règim urbanístic aquesta parcel·la”. Es tardaran quaranta-cinc dies perquè el canvi sigui efectiu, tot i que l’aprovació definitiva va a càrrec del Consell de Mallorca. Així mateix, esperen que sigui un tràmit burocràtic ràpid i que la fàbrica es pugui rehabilitar com més aviat millor.

Aprovació del Catàleg de Patrimoni

Aquesta darrera setmana, un dels temes més polèmics ha estat la nova redacció del Catàleg de Patrimoni i a la primera sessió plenària del 2020 es va aprovar la seva modificació provisional. És un catàleg de protecció d’edificis d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal de Pollença que ja s’havia debatut a l’anterior legislatura. Durant aquesta s’havien reincorporat cinc immobles de primera línia del Moll, la fàbrica de Can Morató, el bé paisatgístic del centre històric i dos exemplars d’araucàries del carrer Puig de Maria.

A la primera sessió plenària del 2020 hi havia diversos temes importants a tractar i els retrets entre regidors van ser constants.

Ara bé, l’equip de govern actual exclou del nou Catàleg els habitatges amb valor patrimonial del Port de Pollença. El motiu? Unes possibles indemnitzacions que ningú ha anunciat encara i de les quals l’Ajuntament se n’hauria de fer càrrec. És davant aquesta decisió que no estan d’acord els partits a l’oposició. Per això, la modificació ha estat aprovada pels vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció d’Unides Podem i els vots en contra d’Alternativa i Junts Avançam.

Nova proposta d’instal·lacions esportives al Moll i creació d’una comissió

Tal i com s’explica en aquest enllaç, des de Junts Avançam no estan d’acord en el fet que es construeixi una sala multifuncional al costat de l’institut Clara Hammerl. Insten a l’Ajuntament a què estudii altres vies i amortitzi les instal·lacions de les quals ja gaudeix la ciutadania. Proposen crear una comissió on hi hagi els tècnics municipals d’esports, jurídics i urbanístics, representants de tots els grups polítics, integrants dels clubs esportius, entitats socials, el consell de joventut, portaveus del sector turístic i esportistes individuals. L’objectiu d’aquest és estudiar quines són les prioritats de la ciutadania i com s’han optimitzar els recurssos dels quals es disposen.

S’aprova gràcies als vots a favor de Junts Avançam, partit que va presentar la moció, i l’abstenció de tots els altres regidors.

Els i les portaveus ens expliquen el plenari des del seu punt de vista

Michael Muller, portaveu d'Unides Podem: partit que presenta les al·legacions a l'ordenança reguladora de la taxa per documents

Primera sessió plenària del 2020 íntegra

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X