Eu MollMunicipi

El Centre de Turisme Ornitològic La Gola torna a obrir les portes el dissabte

El centre romandrà obert els dilluns, dimecres i dissabtes de 9 a 15 hores

Dissabte es torna a obrir al públic el Centre de Turisme Ornitològic de La Gola després de romandre dos mesos tancat. Aquesta temporada es mantenen les activitats obertes a tots els públics, així com l’exposició permanent a l’interior on es poden consultar les espècies més representatives de la zona. Els curiosos hi podran accedir els dilluns, dimecres i dissabtes de 9,00 h a 15,00 h.

Enguany, l’encarregat de gestionar el CTO torna a ser la Fundació Natura Parc. Ara bé, podria canviar a un altre gestor si la licitació s’atorga a una altra empresa. Maria Buades, regidora de medi ambient, ens ha explicat que quan els pressupostos es puguin aprovar es treurà la licitació a concurs i la podria guanyar una altra entitat. Espera que aquest procés es faci com més aviat millor, ja que no afectarà el servei.

Que el Centre de Turisme Onritològic La Gola sigui del municipi és “un valor patrimonial molt important”, assegura Maria Buades. Al que s’ha d’afegir que està dins una zona urbana i “l’accés al parc és fantàstic”. “La gent ho pot conèixer i té un valor molt alt de natura, tant de la flora com de la fauna”, conclou. Per tot això, l’Ajuntament fa campanyes de promoció tant a nivell local com a nivell internacional. Especialment van a fires especialitzades per donar a conèixer aquest espai.

Així mateix, Buades ha posat de manifest que pretenen destinar més diners al projecte, tot i que és complicat. Ara mateix hi destinen uns 30.000 € anuals perquè el centre estigui en funcionament i s’encarreguen de la neteja. El manteniment de la zona humida corre a càrrec de l’IBANAT.

Com a curiositat…

És necessari recordar que entre el 2007 i el 2008, la Conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, el Ministeri de Medi Ambient del Govern d’Espanya i l’Ajuntament de Pollença van invertir gairebé 750.000 € per restaurar el Centre de Turisme Ornitològic La Gola. Però no va ser fins al 2010 que es va inaugurar com a primer Centre de Turisme Ornitològic de les Balears.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button