Eu MollMunicipi

Un mínim de 60.000 € per netejar les destrosses de ‘Gloria’

Sospiten que hi podria haver embarcacions enfonsades al Moll

Ahir, els tècnics d’obres i els tècnics mediambientals van avaluar les destrosses de ‘Gloria’ aquests dies. La zona que n’ha sortit més malparada ha estat la del Moll, on s’ha esfondrat part del passeig i una vintena de vaixells van quedar varats a la platja. Els especialistes també sospiten que hi ha embarcacions al fons del mar, ja que han sortit a la superfície molts trossos de nau.

Tomeu Cifre ens assegura, però, que el més greu és que s’hagi mogut tota l’arena i la gran quantitat de brutícia acumulada a la costa. Calculen que la neteja i recol·locació de la sorra els hi costarà un mínim de 60.000 €, pressupost al qual s’hi ha de sumar la reparació dels danys materials. D’entre els desperfectes, cal ressaltar l’esfondrament del passeig, on la zona de l’Illa d’Or és la que n’ha quedat més consentida: requereix la construcció de nous murs de contenció. També s’han ressentit els mollets i els mòduls s’han fet malbé, encara s’ha d’estudiar com es milloren.

Tot i això, una de les conseqüències més greus del ‘Gloria’ és l’impacte negatiu sobre el medi ambient. Moltes de les embarcacions han tengut fuites de gasoil, el qual s’ha diluït amb l’aigua i s’ha barrejat amb l’arena.

Visita de Pedro Sánchez a Mallorca

El president de l’Estat, Pedro Sánchez, visita avui les zones més afectades pel temporal a Mallorca. El batle del municipi demana al cap de l’executiu nacional que declari zona catastròfica Pollença després de veure les destrosses de ‘Gloria’ al Moll.


Notícies relacionades:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button