Cala Sant VicençMunicipi

Les talaies s’encenen a favor dels drets humans

El cor de Pollença i Toni Oliver cantarel 'Viatge a Ítaca' en símbol de lluita a Cala Sant Vicenç

Les talaies del municipi es van encendre com a símbol de lluita pels drets humans. La de Cala Sant Vicenç, però, és la que va prendre més protagonisme durant la jornada del dissabte. Abans, és necessari destacar que els nins i les nines es van concentrar ben dematí a Cala Molins per reconstruir la torre des d’on antigament es defensava aquest idíl·lic indret. Ho van fer amb les canyes que hi havia a la platja. Arribat el migdia, el cor de Pollença, acompanyats de Toni Oliver i el seu saxòfon, van interpretar el Viatge a Ítaca de Lluís Llach. Inicialment havien d’actuar al costat de l’edificació, però el fort fent ho va impedir i van acabar cantant davant Can Franc.

Abans de la primera encesa, es va llegir el manifest en favor dels drets humans. El mateix manifest que es llegia, alhora, a totes les talaies, talaiots i torres que participaven en aquest projecte. El va pronunciar el batle de Pollença, en Tomeu Cifre, qui va anar a l’acte per casualitat. Ara bé, l’encarregat de llegir aquest escrit era el president de l’Associació de Veïns de Cala Sant Vicenç, Xisco Mas.

A Cala Sant Vicenç van oferir una berenada per tots els nins i les nines que van ajudar a reconstruir la talaia. Segons ens ha explicat Xisco Mas, també van aprofitar l’ocasió per netejar una mica Cala Molins. Així mateix, des de l’Associació de Veïns van organitzar un dinar pels integrants del cor municipal. De menú hi havia arròs brut i van allargar la sobretaula fins a la segona encesa de talaies.

També es van encendre a favor dels drets humans les talaies de Formentor, d’Albercuix i del Castell del Rei. Recordar que aquest acte es va dur a terme a totes les talaies, talaiots i torres de Mallorca. Un acte que mostra, una vegada més, la solidaritat i el compromís del municipi.

Galeria d’imates de la jornada de dissabte a Cala Sant Vicenç

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button