MunicipiPollença

L’Ajuntament negocia la compra de 100 m2 de la planta baixa del Capitol per reformar-lo

El cinema es convertirà en una nova zona cultural dinàmica i en un espai multifuncional

L’Ajuntament de Pollença té previst comprar 100 metres quadrats de la planta baixa del cine Capitol per reformar i rehabilitar l’edifici al complet. L’actual equip de govern hi pretén crear una nova zona cultural més dinàmica, segons ens ha explicat Tomeu Cifre. També ha puntualitzat que es convertirà en un espai multifuncional al servei del municipi. És per aquest motiu que una part d’aquest es podrà utilitzat com a magatzem.

El cinema Capitol no només serà una zona d’oci i cultura, sinó que també es convertirà en un espai accessible per tothom. La reforma més gran, alhora que visible, serà la de reformar l’entrada del local per adaptar-la a totes aquelles persones amb mobilitat reduïda. A banda d’ampliar el portal, també s’instal·larà un ascensor per dinamitzar l’estança de les persones amb dificultats per desplaçar-se a l’interior de l’antic cinema.

El batle espera que la compra es formalitzi abans que acabi l’any i que el projecte es finalitzi al llarg de la legislatura. “Volem donar sortida a un projecte consensuat per tots els polítics”, assegura. Un projecte que ara porta quatre anys paralitzat.

Ara bé, l’adquisicó d’aquest espai no seria possible si el Banc Santander i el Banc Popular no s’haguessin fusionat. Els baixos del Capitol estaven llogats al Santader fins al 2023, però l’entitat bancària ha tancat l’oficina i ha deixat l’espai lliure. És per això, l’Ajuntament ha negociat amb els actuals propietaris la compra de 100 metres quadrats i que cedeixin la totalitat del local perquè es pugui realitzar l’obra completa amb més comoditat.

Per poder tirar endavant el projecte, el Consistori invertirà inicialment uns 450.000€. Aquests es destinaran a la compra de l’espai i a la compensació econòmica als propietaris.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X