MunicipiPollença

Denuncien el mal estat de la carretera vella d’Alcúdia

La FEBT ha enviat un comunicat a la Conselleria Insular de Mobilitat i Infraestructures

La Federació Empresarial Balear de Transport (FEBT) denuncia el mal estat en què es troba la carretera vella d’Alcúdia. Al llarg d’aquesta setmana, els transportistes han enviat un comunicat a la Conselleria Insular de Mobilitat tot exigint que prenguin mesures de millora. També és necessari remarcar que fa quatre anys es va asfaltar la calçada per millorar la circulació i es van instal·lar barreres de seguretat per garantir la seguretat viària.

Entre altres qüestions, els transportistes es queixen de la manca de senyalitzacions al llarg de la carretera. I un exemple és que no s’indica que la calçada s’estreny ni que està prohibida la circulació de vehicles de més de 10 metres. Al que s’ha d’afegir que hi ha un pont mal assenyalat.

Pel que fa a les barreres de seguretat, no han contribuït a l’objectiu inicial. En molts casos, aquestes invadeixen la via tot reduint l’espai de circulació de manera considerable. Impedeixen que dos vehicles que circulen en sentit contrari no puguin passar a la vegada en alguns punts concrets.

Però això no és tot. A aquests factors adversos i al mal estat de la carretera, hi hem de sumar la falta de vorals a alguns trams. Carril i marges conflueixen de manera directa. És per culpa d’això que la carretera que uneix Pollença amb l’autopista de Palma es converteix en escenari d’accidents i embussos de manera més freqüent de l’habitual.

Es parlà del mal estat de la carretera en una reunió amb la Conselleria d’Urbanisme i Territori

Aquest dimarts, el batle es va reunir amb la Conselleria de Mallorca d’Urbanisme i Territori per tal d’establir les restriccions de trànsit i accés a Formentor per l’estiu que ve. Es contemplen dues opcions: tancar la carretera des d’Eu Moll i construir més aparcaments. La segona proposta no compta amb el suport del Consell, ja que es tracta d’un espai protegit i s’hauria de declarar territori d’interès general o autonòmic.

Ara bé, Tomeu Cifre ha explicat que varen abordar més temes. Entre aquests, se’ns escau destacar que van parlar sobre el mal estat de la carretera vella d’Alcúdia.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button