Gastronomia

Torna el concurs ‘La Cuina de la Serra’ amb les receptes marineres com a protagonistes

Els residents dels municipis ubicats a la Tramuntana podran proposar plats fins al pròxim 18 de novembre

Els residents dels municipis situats a la Serra de Tramuntana poden proposar receptes per participar en el concurs La Cuina de la Serra: receptes marineres fins al pròxim 18 de novembre. Aquest certamen enceta les activitats de la III Setmana Gastronòmica de la Serra de Tramuntana, la qual enguany se celebrarà del 21 al 27 de novembre, i estarà enfocada en la cultura marinera i el patrimoni pesquer.

D’aquesta manera, Tramuntana XXI convida a participar els residents de les localitats de la Serra que hauran de presentar una recepta vinculada al món mariner, juntament amb una fotografia de qualsevol moment del procés d’elaboració.  Aquestes receptes poden ser plats freds, plats cuinats, conserves, fermentats, fumats, escaldats o pasteuritzats, entre d’altres. El requisit principal és que contenguin productes de la mar. 

Per tant, es valorarà la vinculació de la recepta amb el poble d’origen, la història familiar associada i l’ús de producte local; a fi de fomentar el vincle emocional entre cultura gastronòmica i les tradicions familiars.

Amb tot, quan s’hagin seleccionat les millors receptes, s’atorgaran tres premis segons les diferents característiques: primer premi a la recepta més arrelada a la Serra i als seus productes, que rebrà un lot de productes de la Serra de Tramuntana per un valor de 300 euros; segon premi a la recepta amb la millor història familiar, que atorgarà un lot per un valor de 150 euros, i tercer premi a la recepta que recuperi productes en procés de desaparició a la cuina mallorquina, que suposarà un lot per un valor de 50 euros. A més, es contemplen dos premis a la modalitat infantil, ambdós valorats en 25 euros.  

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button