Gastronomia

La Sobrassada de Mallorca a la fira nacional més important

Es presenten els resultats de comercialització a la fira Alimentaria

Durant els dies 4, 5, 6 i 7 d’abril es du a terme la fira d’alimentació més important d’Espanya, Alimentaria. Aquesta es celebra a Barcelona i avui a les 13h, el Consell Regulador donarà a conèixer els resultats de l’Estudi de Comercialització de la Sobrassada de Mallorca.

Andreu Palou Oliver, president del Consell, farà la presentació dels efectes que ha tengut la pandèmia sobre les ventes d’aquest producte local. A més, es mostrarà un anàlisis de la situació actual i les perspectives de futur. Seguidament, José Cortés, president de la Asociación de Cocineros Afincados en Baleares (ASCAIB), realitzarà un showcooking al mateix estand.

El Consell Regulador de la IGP Sobrassada de Mallorca és un organisme que aposta per la sobrassada com a producte de qualitat des del 1996, quan la Unión Europea atorgà a aquest la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). La IGP estén la seva protecció a Espanya i a tot el territori de la Unión Europea. Les seves funciones són el control del compliment de requisits de producció, l’elaboració i la curació de la Sobrassada de Mallorca, amb la finalitat de mantenir les característiques essencials que la distingeixen. A més, du a terme el control de qualitat del producte, mitjançant inspeccions a las empreses elaboradores i anàlisis fisicoquímics i sensorials.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button