Gastronomia

El raïm, fruita de temporada

Parlam de les seves propietats, beneficis i poders per la salut

Com sempre feiem de tant en tant, avui vos parlarem d’una fruita de temporada: el raïm. Típica del Mediterrani, apareix cap al final de l’estiu i perdura fins a l’octubre. Xerrarem dels seus beneficis, dels seus poders i de les propietats.

L’origen del raïm es centra a la zona d’Orient, havent-se estès posteriorment per quasi tot el Mediterrani i es consumeix tant en cru, com a fruita que aporta vitamina B, com combinant-se amb plats calents, com ara un couscous, estofats o bé de forma fermentada, com és el vi.

Aquest fruit destaca pel seu poder desintoxicant i depuratiu que té en l’organisme. Per una part, és ric en potassi, el mineral regulador dels líquids a l’organisme i, per altra part, també aporta vitamina B, la qual intervé en el metabolisme.

Així, els beneficis que aquest aliment aporta a la salut, a part dels anteriors, els podem resumir en els següents:

  • propietats anti cancerígenes: segons diferents estudis, l’extracte de llavors del raïm podria ajudar a prevenir l’aparició de càncer de mama, de pròstata o de colon.
  • Protecció cardiovascular: el consum moderat de raïm fermentat o el vi sembla contribuïr a reduir el colesterol, millorar la circulació i prevenir l’infart de miocardi.
  • Ajuda a fer front a l’insomni a través de combatre l’excés de calor i energia al fetge, per lo qual calma l’agitació.
  • Prevenir l’estrenyiment: pels qui ho pateixen, és millor prendre el raïm amb pell i llavor, ja que aquesta conté alguns dels nutrients més importants d’aquest fruit.

És així que en temps de raïm, aprofiteu les seves propietats i utilitzeu aquesta fruita de temporada a la cuina, des del seu fruit fins les seves fulles, els pàmpols de la vinya que, un cop cuits durant uns minuts, poden farcir-se de tot tipus de mescles.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button