Gastronomia

Ja és temps de coques de Nadal

A continuació pots descobrir què són i com es preparen

Durant aquests pròxims dies, les coques de Nadal, també conegudes com coques de patata, s’aniran col·locant sobre les taules de moltes cases de Mallorca, menjant-se acompanyades d’una bona tassa de xocolata calenta.

Antigament era una tradició sobretot de la nit de Nadal que, després d’haver anat a Matines les families es reunien per a deleitar aquest dolç tan típic d’aquí. Amb el pas del temps i canviant els estils de vida, s’ha convertit en les postres després d’un bon sopar de Nit Bona amb amics o la família, o fins i tot també la Nit de Cap d’Any.

Com preparar les coques

Tot i que existeixen multitud de varietats de la recepta d’aquest dolç i cada familia tendeix a personalitzar-la a la seva forma, a continuació vos deixam una de les moltes formes de preparació que podeu trobar.

INGREDIENTS:

  • 8 ous
  • 225 g de saïm
  • 400 g de patates (també s’hi pot posar boniato)
  • 400 g de sucre
  • 1/2 tassó d’aigua o suc de taronja
  • La farina que es begui la pasta
  • 50g de llevadura fresca

PREPARACIÓ:

Es mesclen tots els ingredients, menys la farina, la qual es va afegint quan s’aconsegueix una mescla homogènia dels altres ingredients. S’ha d’incorporar la farina necessària per tal que la pasta no s’aferri al recipient.

Es deixa reposar la pasta per tal que tovi, i tornar-la a pastar les vegades que es desitji. Com més es repeteixi aquest procés, més tovarà la massa. Un cop es consideri que ja és suficient, es formaran bolles amb la pasta i es col·locaran sobre paper de forn, deixant-les, un altre cop, reposar perquè tovin. Es posaran al forn a 150-170 fins que siguin dorades.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button