EsportsEu Moll

A la Great Tuna Race del passat cap de setmana van aconseguir marcar-se dos túnids!

Una oportunitat per a l'estudi de la vida dels grans pelàgids

La Great Tuna Race és un acte de col·laboratiu de la ciutadania amb la ciència en el qual es capturen grans pelàgids (generalment tonyines o mantes) per a poder marcar-los i fer-lis un seguiment, coneixent així més sobre els seus hàbits.

Aquesta pesca consisteix en la captura dels peixos mitjançant molta tècnica, ermeigs especials i tenint molta cura del procés d’extracció per tal de no fer malbé l’animal. Un cop capturats, se’ls prenen mides, mostres per a ADN i anàlisi de l’estat de salut, per posteriorment afegir-lis un dispositiu electrònic de control via GPS per poder estudiar la vida i costums d’aquests animals durant el pròxim any.

Aquesta és la única manera que disposam per conèixer la vida dels animals submarins; així podem saber quines temperatures prefereixen, profunditats, aliment que cerquen depenent la zona en la que es moguin,etc. Per tant, la GTR és una oportunitat valuosa per poder saber-ne més sobre aquests pelàgids en particular i sobre la vida dels peixos en general.

És important, per part de la GTR, posar en valor la importància de la pesca responsable d’aquestes espècies ja que quan pescam per al consum o directament matam un peix que ha arribat a ser tan longeu com per arribar a un gran volum, estem fent perdre una càrrega genètica molt valuosa per a la seva descendència i la seva pròpia espècie. Si deixam lliure aquest animal, estarem fomentant que un peix reproductor pugui transmetre aquesta càrrega i virtuositat genètica als seus fills.

En aquest tipus d’esdeveniments, a Pollença en som pioners, donat que, com contà Bernardí Alba a aquesta entrevista donada a Ràdio Pollença, el RCNPP ha sigut conegut i reconegut al món de la pesca d’altura perquè ja fa molts d’anys que celebra aquests Opens on els peixos es medeixen, es pesen, i es tornen a alliberar.

Concretament, aquest cap de setmana al Port de Pollença se’n van poder marcar dos: un dissabte per l’embarcació ‘Mad Max’, de Vicenç Riera i l’altre diumenge per part de ‘Miss Mia’, d’Enrique Galindo.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button