EsportsMunicipi

L’objectiu -60 de la  14ª ADALMO Mitja Marató de Pollença

Una cursa que donarà molt per parlar al món de l'atletisme

L’ADALMO Mitja Marató de Pollença és una prova anual i consolidada al territori Balear. Es citen aproximadament 1.000 corredors per gaudir de 21, 97 km que combinen diferents ambients i paisatges del municipi: el nucli antic de Pollença, la platja del Moll i alguns camins d’asfalt i carretera. Des de fa alguns anys, es pot participar també amb distàncies menors, de 5 i 10 km. La cursa més petita va destinada a entitats socials o motius solidaris; enguany, Correm per la Igualtat de gènere.

Anys anteriors, la mitja marató ha comptat amb la presència de professionals i atletes de renom a nivell internacional: Martín Fiz, Abel Antón, Chema Martínez, Alessanda Aguilar, Reyes Estévez, Carles Castillejo, Ayad Lamdassem, entre d’altres.

Per a la 14ª edició, l’organització ha creat un nou repte per ampliar fronteres: l’Objectiu -60. La baixada de l’hora serà una fita històrica per l’atletisme de les illes. Per aquest motiu, la cursa del 10 d’abril comptarà amb la participació d’importants atletes kenians, etíops i givetians que lluitaran amb un grup molt heterogeni per aconseguir l’objectiu.

Aquests atletes són: Tesfahun AKLNEW (Etiòpia, amb una marca de 59’ 22”); Huseyidin Mohamed ESA (Etiòpia, amb una marca de 59’ 32”); Vedic CHERUIYOT (Kenia, amb una marca de 61’ 06”); Debelu Edae BOKA (Etiòpia, amb una marca de 62’ 54”); Jamal Abdi DIRIEH (Yibuti, amb una marca de 63’ 46”); i, per últim, el rècord d’Espanya de Marató i 5è als Jocs Olímpics de Tòquio 2021, Ayad LAMDASSEM (Espanya, amb una mitjana de 61’ 21”).

Per altra banda, a la categoria femenina, l’atleta convidada d’enguany, Aminet Ahmed ABDE (Etiòpia), lluitarà pel rècord de la prova establert per Vanessa Veiga, amb un temps de 1h 15’ 29”.

La 14ª ADALMO Mitja Marató de Pollença, reconeguda a nivell nacional e internacional, s’ha proposat anar una passa més enllà amb un repte esportiu sense precedents i que donarà molt per parlar durant molt de temps.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button