Site icon Som Pollença

Jaume Cànaves: “l’objectiu número 1 de la nova temporada és jugar a l’Interilles”

Jaume Cànaves és entrenador de l’equip Júnior Femení del Bàsquet Pollença el qual, la passada temporada, després de superar nombrosos obstacles i problemes que se’ls van presentar, junt a la presència de la Covid, que tampoc ajudava, van acabar proclamant-se campiones de Preferent. Anem a parlar amb l’entrenador per fer un repàs de la darrera temporada i veure què esperen d’aquesta que està a punt de començar.

Jaume Cànaves//
Font: RRSS

Ha estat una temporada bastant complicada tant per jo, com a entrenador, com per elles, com a jugadores.

Jaume Cànaves

“Començàrem amb només 9 jugadores, sense que, per mor del protocol covid, poguessin pujar jugadores de l’equip Cadet. A més, al poc temps de començar la temporada una d’elles es va lesionar i no va poder-se tornar a incorporar. Més tard, dues més van decidir deixar-ho”, continua explicant l’entrenador.

Durant aquest període, l’equip es classificà per Interilles, però cap al març, van haver de renunciar a la plaça per a participar-hi perquè només eren 6 jugadores. Tot i així, de març a juny, van seguir entrenant fora baixar els baixos, jugant a una lliga B preferent, perque només eren 6. En aquesta segona lliga, van perdre 3 partits –2 contra La Salle i 1 contra Sant Francesc Llops Bàsquet Inca-. Però, a falta de 3 partits per acabar, una altra jugadora que tenia Selectivitat va decidir que no podia compaginar estudis i bàsquet i també va decidir abandonar l’esport.

Però un cop de sort se’ls va presentar quan, pel fet que les cadets ja havien acabat la lliga, el protocol covid ja deixava pujar-les. Per això, a les 5 jugadores amb les quals comptava en aquell moment l’equip, va unir-s’hi una més de Cadet. Amb això van aconseguir quedar terceres i jugar un Play-Off on es classificaven els 4 primers.

Semifinals contra el Sant Francesc Llops

Abans de començar les semifinals però, va haver-hi un altre cop a l’equip quan una jugadora bastant important va tenir un accident de moto i va rompre’s la mandíbula. Van haver de tornar a pujar una altra cadet.

L’equip estava aguantat amb pinces però lluitàvem com podíem.

Jaume Cànaves

Després de tants impediments i obstacles, a la fi les jugadores tendrien un cop de sort. I és que en les semifinales, les quals jugaven en 5 juniors i 2 cadets, van guanyar contra Sant Francesc Llops amb un molt bon partit, aconseguint 18 punts per sobre. “I així, de cop, vam veure’ns a la final“, assegura Jaume, “no ens ho pensàvem perquè només eren 6 jugadores”. El partit va ser contra La Salle, contra qui havien perdut els dos partits anteriors. “Per la nostra sorpresa i pensant que perdríem, vam sortir a jugar i a gaudir i, finalment, vam guanyar la final de Preferent proclamant-nos campiones“.

Partit de finals contra La Salle

“L’objectiu número 1 és jugar amb els millors equips de les Illes Balears”

Enguany, Jaume Cànaves continuarà essent l’entrenador del Júnior Femení, a més a més de ser-ho també de l’Infantil Femení de 2008.

“Amb el Júnior Femení continua un poc la mateixa problemàtica de la temporada passada: de l’equip que hi havia, només queden quatre jugadores -dues juniors de segon any, una júnior de primer i una cadet de segon-, a les quals s’han sumat dues cadets més de segon any que pugen, essent així un equip de 6, més una que està lesionada i s’està recuperant. Tot i així, per poder completar la plantilla, haurem de pujar més cadets”, explica Cànaves.

Ja fa dues temporades consecutives que aquest equip Júnior Femení es fica a Interilles però per circumstàncies que s’han donat no ha pogut jugar-hi cap vegada. És per això que l’entrenador assegura que “l’objectiu número 1 és poder ficar-nos a Interilles i disfrutar d’una temporada jugant amb els millors equips de les Illes Balears“.

Equip Júnior Femení després de guanyar la final la temporada passada
Exit mobile version