Esports

Jaume Cànaves: “l’objectiu número 1 de la nova temporada és jugar a l’Interilles”

El Júnior Femení de bàsquet va tenir una darrera temporada molt complicada però amb final victoriós

Jaume Cànaves és entrenador de l’equip Júnior Femení del Bàsquet Pollença el qual, la passada temporada, després de superar nombrosos obstacles i problemes que se’ls van presentar, junt a la presència de la Covid, que tampoc ajudava, van acabar proclamant-se campiones de Preferent. Anem a parlar amb l’entrenador per fer un repàs de la darrera temporada i veure què esperen d’aquesta que està a punt de començar.

Jaume Cànaves//
Font: RRSS

Ha estat una temporada bastant complicada tant per jo, com a entrenador, com per elles, com a jugadores.

Jaume Cànaves

“Començàrem amb només 9 jugadores, sense que, per mor del protocol covid, poguessin pujar jugadores de l’equip Cadet. A més, al poc temps de començar la temporada una d’elles es va lesionar i no va poder-se tornar a incorporar. Més tard, dues més van decidir deixar-ho”, continua explicant l’entrenador.

Durant aquest període, l’equip es classificà per Interilles, però cap al març, van haver de renunciar a la plaça per a participar-hi perquè només eren 6 jugadores. Tot i així, de març a juny, van seguir entrenant fora baixar els baixos, jugant a una lliga B preferent, perque només eren 6. En aquesta segona lliga, van perdre 3 partits –2 contra La Salle i 1 contra Sant Francesc Llops Bàsquet Inca-. Però, a falta de 3 partits per acabar, una altra jugadora que tenia Selectivitat va decidir que no podia compaginar estudis i bàsquet i també va decidir abandonar l’esport.

Però un cop de sort se’ls va presentar quan, pel fet que les cadets ja havien acabat la lliga, el protocol covid ja deixava pujar-les. Per això, a les 5 jugadores amb les quals comptava en aquell moment l’equip, va unir-s’hi una més de Cadet. Amb això van aconseguir quedar terceres i jugar un Play-Off on es classificaven els 4 primers.

Semifinals contra el Sant Francesc Llops

Abans de començar les semifinals però, va haver-hi un altre cop a l’equip quan una jugadora bastant important va tenir un accident de moto i va rompre’s la mandíbula. Van haver de tornar a pujar una altra cadet.

L’equip estava aguantat amb pinces però lluitàvem com podíem.

Jaume Cànaves

Després de tants impediments i obstacles, a la fi les jugadores tendrien un cop de sort. I és que en les semifinales, les quals jugaven en 5 juniors i 2 cadets, van guanyar contra Sant Francesc Llops amb un molt bon partit, aconseguint 18 punts per sobre. “I així, de cop, vam veure’ns a la final“, assegura Jaume, “no ens ho pensàvem perquè només eren 6 jugadores”. El partit va ser contra La Salle, contra qui havien perdut els dos partits anteriors. “Per la nostra sorpresa i pensant que perdríem, vam sortir a jugar i a gaudir i, finalment, vam guanyar la final de Preferent proclamant-nos campiones“.

Partit de finals contra La Salle

“L’objectiu número 1 és jugar amb els millors equips de les Illes Balears”

Enguany, Jaume Cànaves continuarà essent l’entrenador del Júnior Femení, a més a més de ser-ho també de l’Infantil Femení de 2008.

“Amb el Júnior Femení continua un poc la mateixa problemàtica de la temporada passada: de l’equip que hi havia, només queden quatre jugadores -dues juniors de segon any, una júnior de primer i una cadet de segon-, a les quals s’han sumat dues cadets més de segon any que pugen, essent així un equip de 6, més una que està lesionada i s’està recuperant. Tot i així, per poder completar la plantilla, haurem de pujar més cadets”, explica Cànaves.

Ja fa dues temporades consecutives que aquest equip Júnior Femení es fica a Interilles però per circumstàncies que s’han donat no ha pogut jugar-hi cap vegada. És per això que l’entrenador assegura que “l’objectiu número 1 és poder ficar-nos a Interilles i disfrutar d’una temporada jugant amb els millors equips de les Illes Balears“.

Equip Júnior Femení després de guanyar la final la temporada passada
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button