Site icon Som Pollença

Josep Cerdà, un jove pollencí creixent dins el Barça

Josep Cerdà Amengual és un jove pollencí de 18 anys que compagina els estudis amb el que més li agrada, el futbol, i que actualment es troba jugant al FC Barcelona, havent guanyat enguany la lliga amb el Juvenil B i A. Parlem amb ell perquè ens conti aquesta experiència tan enriquidora.

Fa dos anys, quan em trobava entrenant amb l’equip inquer CE Constància i amb la Selecció Balear, diversos clubs van interessar-se en mi i, un d’ells, el FC Barcelona, em va oferir començar una nova trajectòria dins el seu club.

La veritat és que no vaig dubtar ni un moment a l’hora de donar una resposta. Per jo era i és un somni, sense dubte, poder jugar al Barça i ser a on som. És una experiència de la qual no tothom pot gaudir i, quan se’t presenta l’oportunitat, s’ha d’aprofitar.

És veritat que al principi costava un poc fer-te a la idea que estaries lluny de casa, de la família i dels amics, i a més jo, que som una persona molt familiar. Però al final, un cop ets allà, és tot molt fàcil, sobretot perquè estàs fent el que realment t’agrada i veus que mantens el contacte amb els teus tot i la distància i que, quan tornes a casa, tot segueix igual que sempre.

He estat tota la temporada, la qual ha estat molt bona, jugant amb el Juvenil B i gairebé hem aconseguit la victòria en quasi tots els partits, convertit-nos en campions de la lliga quan encara ens faltaven tres jornades per acabar-la. A més, també vaig poder jugar al darrer partit de lliga del Juvenil A, el qual també vam guanyar, proclamant-nos campions, ja que necessitaven més jugadors i, un d’ells, vaig ser jo.

Per jo ha estat millor temporada que la passada ja que vaig tenir moltes lesions i aquesta he pogut demostrar més de jo mateix i el meu potencial. A més, guanyar la lliga, amb els dos equips, també ha estat un plus.

El nostre dia aquí es resumeix en entrenaments pel dematí, un cop hem berenat, normalment de 10h a 12.30h. Llavors dinam i estudiam durant el capvespre.

Aquest any era un dels cursos més difícils abans de començar els estudis superiors, ja que estava a segon de batxillerat i m’havia de presentar a la prova de Selectivitat, lo qual requereix moltes hores d’estudi i, a més, comptant amb els entrenaments tan estrictes. Ha estat un any molt dur, tan a nivell físic com mental i tan referent a l’esport com a l’estudi, on teniem molta càrrega de feina i pels vespres tocava estudiar.

De moment, de cara al proper curs, continuaré els estudis i ho faré a Blanquerna, Barcelona, estudiant el grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Des de la Masia ens posen moltes facilitats a l’hora de continuar els nostres estudis i t’ajuden a l’hora de compaginar-ho amb el futbol.

D’aquí a uns anys, és molt difícil saber on seré, i sobretot en el món del futbol. Però tenc clar que vull continuar amb aquest esport i, si és en el Barça, molt millor.

Josep Cerdà es troba ja a Mallorca de nou, amb la lliga acabada i a l’espera de les notes de Selectivitat, a punt de començar un estiu més que merescut. Molta sort!

Josep Cerdà
Exit mobile version