Esports

A punt d’iniciar-se la convocatòria d’ajuts a esportistes destacats

Es repartiran un total de 840.000€, un 97,8% més que en l'anterior convocatòria

Des de dia 19 de gener fins al 26 de febrer de 2021 s’obrirà la convocatòria per a presentar les sol·licituds per a ajuts dirigits a esportistes destacats de les Illes Balears, amb l’objectiu de millorar, en aquest 2021, els seus recursos d’entrenament i l’accés a les competicions.

Així, la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, ha publicat les bases avui al BOIB, on ha indicat que l’import de les subvencions serà d’un total de 840.000€ i fins a un màxim de 20.000€ per esportista. A més, s’ha augmentat en un 97,8% la dotació que es repartirà en relació al cicle passat, passant així d’una partida de 450.000€ a una de 840.000€.

La quantia destinada a cada un dependrà dels resultats esportius aconseguits pel mateix entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2020. A diferència d’altres convocatòries, una de les novetats és que enguany també es tendran en compte els resultats de 2019, atès a que al 2020 moltes competicions no es van poder dur a terme per mor de la Covid19.

Pel que fa a la valoració dels esportistes, es tendran en compte les seves puntuacions en els aspectes que es detallen a continuació i en relació a les taules que ofereixen les bases de la convocatòria:

  • Mundial: campionats del Món, copes del Món, Jocs Olímpics, Jocs Paralímpics, Universiada, campionats del Món universitari, etc.
  • Europeu: campionats d’Europa, copes d’Europa, rànquings europeus, etc.
  • Internacional: Jocs del Mediterrani, Campionats Iberoamericans, etc.
  • Nacional: campionats d’Espanya, copes d’Espanya, rànquings nacionals, etc.

Un gest positiu cap a l’esport femení

Una part d’aquesta convocatòria, així com també es va fer en l’anterior, també s’enfoca en el foment de l’esport femení. D’aquesta forma, les esportistes reben una quantitat extra, ja que el factor multiplicador de l’esport femení és més elevat. Això impulsa el compromís de la Conselleria d’Afers Socials i Esports cap a la dona esportista.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button