Site icon Som Pollença

La competició esportiva infantil torna a l’octubre

El BOIB publicarà demà dissabte la resolució que la conselleria de Salut ha signat avui. Les competicions autonòmiques d’esports d’equip i contacte, a partir de la categoria infantil, podran començar des de l’1 d’octubre. La resta de l’esport no federat i les categories inferiors d’infantil només podran practicar esport sense contacte físic.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha explicat que totes les parts coincidien en el fet que no es podia paralitzar més temps l’esport perquè “està lligat clarament a la salut i la vida saludable”. També ha agraït la predisposició de les federacions esportives per arribar a un acord.

Els menors de 12 anys no podran gaudir aquesta meusura, ha explicat Santiago. El motiu és ”la necessitat de mantenir el màxim de coherència entre la protecció a les escoles i l’inici de la pràctica esportiva, també demandada per les federacions i les famílies”.

A les categories que poden començar la competició, a partir d’infantil, també se’ls permet iniciar els entrenaments amb contacte físic. En aquest cas, s’especifica que ”s’han de desenvolupar en grups estables d’entrenament i sense canvis en la seva composició amb un màxim de 30 esportistes en els esports de camp, de 20 esportistes en els esports de pista i de 10 esportistes en els esports de contacte”.

Per poder iniciar la competició les federacions esportives d’esports d’equip i de contacte han de complir els següents requisits:

Pot anar públic als partits?

Respecte als aforaments a les grades de les competicions esportives hi ha una novetat pel que fa a les instal·lacions cobertes. Queden així:

Les instal·lacions esportives descobertes queden com fins ara: 75 per cent de l’aforament fins a un màxim de mil persones.

Exit mobile version