CulturaTurisme

La serra de Tramuntana commemora tretze anys des de la seva designació com a patrimoni mundial

El Consell de Mallorca planeja reforçar la protecció de la serra de Tramuntana amb una revisió exhaustiva del seu Pla de Gestió, el qual incorporarà criteris de turisme responsable i sostenible recomanats per la Unesco.

La commemoració del tretzè aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a patrimoni mundial ha estat marcada per un compromís del Consell de Mallorca envers un turisme més sostenible. 

La Unesco va conferir el títol de patrimoni mundial a la serra de Tramuntana com a paisatge cultural el 29 de juny de 2011, en reconeixement del seu valor excepcional com a resultat d’un llarg intercanvi cultural entre les civilitzacions. Això va portar a la creació del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, amb l’objectiu de preservar aquest especial entorn i fomentar el coneixement dels seus valors entre la població.

El Pla de Gestió del Consorci, aprovat també per la Unesco, està estructurat en diversos programes que inclouen comunicació, desenvolupament econòmic, divulgació, preservació del patrimoni i gestió de visitants. Ara, el Consell de Mallorca està actualitzant aquest pla per tal d’adequar-lo als nous desafiaments de l’illa, com l’increment de la població, la mobilitat i la pressió turística. 

El nou pla inclourà polítiques d’acció climàtica, mesures de sostenibilitat i estarà alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Mostra més

Articles relacionats

Consulteu també
Close
Back to top button