Cultura

S’inaugura l’exposició ‘Donacions al Museu’ a Pollença

Les obres, que són molt variades, varen veure la llum per primera vegada aquest dimecres

L’exposició Donacions al Museu es va inaugurar aquest dimecres al Museu de Pollença. Andreu Aguiló, el director del museu, va manifestar la seva satisfacció amb aquest projecte i va agrair la gran implicació dels pollencins, sobretot aquests darrers anys, que és quan s’ha accentuat la voluntat de donar obres perquè formin part del patrimoni del municipi. “Les persones que han donat presenten un perfil molt divers que reflecteix molt bé la població de Pollença: diverses classes socials, diferents circumstàncies de recepció o ser descendents de col·leccionistes”, ha explicat Aguiló.

De fet, el museu té el potencial de poder estudiar, tractar i conservar totes aquestes peces amb molta cura, cosa que a un habitacle particular pot resultar més complicat. El director ha remarcat: “L’obra pot tenir molt de valor pel museu i no ser tan valorada econòmicament, perquè el preu és un tema molt volàtil”. Entre les donacions d’enguany, segons Aguiló, es poden veure, d’una banda, quadres de principis del segle XX i, d’altra banda, peces més modernes com les de Gust Graas que forma part de l’informalisme europeu.

Això sí, el director destaca una donació concreta de Joana Aina Rotger Pons: “La peca més antiga és de l’any 1888 i pensam que és una Mare de Déu dels Àngels, però també podria ser una Mare de Déu del Carme. Ho estam investigant perquè la donant no ho sap, el que sí sabem és que l’obra és de Salvador Torres”. També ha destacat peces de Gust Haberkorn, un pintor poc conegut dins l’Escola Pollencina, que es basa principalment en paisatges; així com el quadre de Joan March des de la Galeria Bennàsser i moltes altres entre les quals trobam les d’Antoni Marquet o Josep Guash.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button