Cultura

L’Ajuntament de Pollença rehabilitarà l’antic cinema Capitol

El consistori aprovarà el crèdit per dur a terme les obres d'aquest edifici a la pròxima sessió plenària

A la pròxima sessió plenària de l’Ajuntament de Pollença s’aprovarà el crèdit per dur a terme les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antic cinema Capitol. En aquesta línia, també es reformarà la casa confrontant del carrer d’Antoni Maura. En total, el cost de les actuacions serà de 5.240.000 euros.

El pla de rehabilitació l’ha redactat l’arquitecte José María Forteza Oliver i el projecte bàsic ja ha estat lliurat a l’Ajuntament. D’altra banda, l’ajuntament ha assegurat que l’objectiu d’aquestes millores és reformar i rehabilitar el cinema Capitol per destinar-lo a usos múltiples, així com adequar la planta baixa i els dos locals sense ús.

A més, segons ha apuntat el consistori, aquest projecte realçarà la façana mitjançant una nova cornisa de línia més moderna. També es farà una gran intervenció estructural de reforç de nombrosos elements de l’interior que, ara per ara, no s’ajusten a l’ús actual d’un teatre o d’una sala multiús.

El Capitol vist des de l'interior

D’aquesta manera, es demolirà el 100% de l’interior, fins i tot els locals de la planta baixa, i es mantindran les façanes amb les següents intervencions: demolició d’elements puntuals, consolidació del revestiment de marès vist, fixació d’elements solts, reparació estructural de cèrcols existents, cèrcol de coronació de tots els murs i reconstrucció o substitució d’elements erosionats.

Quant als colors de la façana, serà obligat utilitzar una gamma d’ocres, sèpies i siena clar. L’ajuntament ha detallat que la fusta serà natural envernissada, verd fosc tradicional de Pollença o gris perla. S’emprarà el color blanc en l’emblanquinat de llindes, taronja a les rajoletes dels ràfecs i gris plom a baixants.

Cal recordar que el cinema Capitol, construït per Guillem Cifre l’any 1944, per a ús de cinema i teatre amb uns 460 seients, ocupa una superfície total de 789 m² i presenta una tipologia clàssica de teatre a la italiana. La resta de la parcel·la (264 m² construïts) es divideix en magatzem (27 m²), comerç (114 m²) i habitatge (123 m²).

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button