Cultura

Can Bum acollirà la presentació del llibre ‘Els cognoms de les Illes Balears’

L'obra, escrita pel lingüista Gabriel Bibiloni, es presenta aquest divendres a les 19.30 h gràcies a la delegació pollencina de l'Obra Cultural Balear

Els cognoms de les Illes Balears (Nova Editorial Moll, 2022), una obra escrita pel lingüista Gabriel Bibiloni, es presenta aquest divendres a les 19.30 h a Can Bum. L’esdeveniment, organitzat per la delegació pollencina de l’Obra Cultural Balear, proposa una trobada amb l’autor del llibre; qui exposarà l’evolució històrica dels llinatges tradicionals de l’arxipèlag que han existit entre les conquestes catalanes del segle XIII i l’arribada de la immigració massiva durant el segle XX.

D’aquesta manera, l’obra recull els cognoms tradicionals de les Balears i aporta informació de caràcter lingüístic -etimologia i extensió geogràfica-, de caràcter històric -antiguitat dels cognoms i informacions sobre usos familiars- i també indica els topònims balears que s’han creat a partir de cognoms. Per tant, segons ha apuntat l’OCB, “és una bona oportunitat per conèixer millor la nostra antroponímia”.

Cal recordar que Gabriel Bibiloni (Pòrtol, Marratxí, 1951) és doctor en Filologia Romànica, professor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i de la Universitat Catalana d’Estiu. Bibiloni s’ha dedicat als camps de la normativització i estandardització lingüístiques, les interferències lingüístiques, la dialectologia, la sociolingüística i l’onomàstica. A més, ha publicat Els noms dels carrers de Palma (1983), Llengua estàndard i variació lingüística (1997), Amb bones paraules (2012), Els carrers de Palma. Toponímia i patrimoni de la ciutat (2013), El català de Mallorca. La fonètica (2016), entre altres llibres i articles.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button