Site icon Som Pollença

En marxa el nou Centre Internacional de Fotografia

Es preveu la inauguració del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany abans d’octubre. El Govern de les Illes Balears i la Fundació Toni Catany varen signar fa pocs dies un protocol col·laboratiu per a la posada en marxa. Així ho han anunciat Mercedes Garrido, consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat; Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Miquel Bezares, president de la Fundació Toni Catany.

Es tracta d’un espai cultural per preservar i difondre l’obra artística de l’autor que li donarà nom. A més de contribuir a l’augment d’equipaments culturals i audiovisuals de les illes. S’ha acordat alhora dur a terme un programa d’actes d’inauguració, que inclourà la exposició d’un fotògraf o fotògrafa de prestigi internacional i que es podrà visitar posteriorment i durant un termini acordat.

El nou equipament conservarà l’arxiu i la col·lecció de l’autor, formats per 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Monserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. 

Exit mobile version