Cultura

En marxa el nou Centre Internacional de Fotografia

El Govern i la Fundació Toni Catany obriràn la infraestructura abans d'octubre

Es preveu la inauguració del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany abans d’octubre. El Govern de les Illes Balears i la Fundació Toni Catany varen signar fa pocs dies un protocol col·laboratiu per a la posada en marxa. Així ho han anunciat Mercedes Garrido, consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat; Miquel Company, conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i Miquel Bezares, president de la Fundació Toni Catany.

Es tracta d’un espai cultural per preservar i difondre l’obra artística de l’autor que li donarà nom. A més de contribuir a l’augment d’equipaments culturals i audiovisuals de les illes. S’ha acordat alhora dur a terme un programa d’actes d’inauguració, que inclourà la exposició d’un fotògraf o fotògrafa de prestigi internacional i que es podrà visitar posteriorment i durant un termini acordat.

El nou equipament conservarà l’arxiu i la col·lecció de l’autor, formats per 100.000 diapositives i negatius seus i 2.000 fotografies seves positivades, a més de prop de 300 obres de fotògrafs contemporanis que formen part de la seva col·lecció particular i el fons fotogràfic de Tomàs Monserrat (Llucmajor, 1873-1944), càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. 

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button