Cultura

Què es celebra el dia de Sant Esteve?

Molta gent de Mallorca avui té dinar familiar, celebrant el dia de Sant Esteve conegut també com a Segona Festa de Nadal. Aquesta festivitat gairebé només se celebra a Balears i Catalunya i algunes zones de València. Saps per què? La celebració de Sant Esteve poc té a veure amb aquest màrtir, primer de la religió cristiana, si no més aviat és per el dia al que segueix.

A l’època carolíngia la tradició marcava que el dia de Nadal la família es reunís a la casa de fora vila, això implicava un llarg viatge que feia que l’endemà s’hagués de dedicar sencer per al viatge de tornada. Durant el regnat de Carlemany, la zona de Catalunya va adoptar aquestes tradicions que van passar a les Illes Balears amb la conquesta de la Corona d’Aragó. Finalment, el dia va resultar festiu i celebrat a moltes cases gairebé més que el dia de Nadal.

La tradició marca que aquest dia es mengen canelons fets amb les sobres de la Nit de Nadal i de dia 25, però moltes famílies repeteixen menú de sopa rellena i porcella, ja que dia 25 dinen amb una part de la família i avui amb l’altre.

I tu, què dinaràs avui?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button