CulturaMunicipi

Felip Munar: “La glosa és cultura i sentiment, passió i estima”

Dins el marc de les festes de La Patrona, el professor, filòleg i presentador de televisió conduirà dos actes relacionats amb les glosses

Enguany, les festes de la Patrona se celebren amb més responsabilitat que mai arran de la situació sanitària que s’està vivint. Així i tot, la Patrona 2021 estarà carregada d’actes i esdeveniments culturals per mantenir l’esperit de la festa.

Durant aquests dies, se celebraran dos esdeveniments que tenen a veure amb el món de les glosses. Per començar, aquest diumenge 25 de juliol, es duu a terme el gran combat de picat a la plaça Vella. Comptarà amb la participació de Xurí, Mosset, Campaner Servereta, Sollerica i Alícia. Hem parlat amb el presentador de l’acte, Felip Munar, qui ens ha dit que “serà espectacular”. L’esdeveniment està organitzat pels Glosadors de Mallorca i serà a les 21.00 hores. L’aforament és limitat.

Per altra banda i seguint la línia de les glosses, dia 29 es farà un homenatge a Antoni Bisanyes. Felip Munar, també presentador de l’acte juntament amb Martí Saez, ens ha contat que Bissanyes ha escrit cinc llibres de gloses inèdites. Un dels llibres són cinc-centes dècimes dedicades a la vida i obra de Costa i Llobera. A més, “ha guanyat 12 premis en diferents concursos de glosses celebrats a diferents pobles de Mallorca. Va organitzar 10 revetles pollencines per donar veu als artistes pollencins. Fou fundador dels Glosadors de la Pleta, i ha col·laborat en tots els actes que sempre li han demanat”.

Aquest dia, “alguns amics faran una petita actuació, visionarem un vídeo de 37 minuts elaborat per Fernando Perianes, on es recullen alguns moments públics de la seva vida”. Posteriorment, l’Ajuntament de Pollença li lliurarà una placa. Munar ens ha avançat que “també hi haurà qualque sorpresa”. Serà a les 21.30 hores al Claustre de Sant Domingo.

Dos actes plens de glosses, ja que, segons ha manifestat el presentador “la glosa és cultura i sentiment, passió i estima”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button