CulturaEu MollMunicipi

16 de juliol: Mare de Déu del Carme, patrona d’Eu Moll

Descobreix d'on ve la seva denominació i quins esdeveniments se celebren al Port de Pollença

La Mare de Déu del Carme és la patrona de moltes poblacions del litoral mediterrani, entre elles, el nostre estimat Port de Pollença. Anualment se celebren festivitats, molt sovint amb processons marineres. En aquestes, hi ha embarcacions de tota classe que s’arrenglen darrere la barca principal. Aquesta porta mar endins la imatge de la Mare de Déu del Carme, o “Stella Maris”. Arribat a un punt de la processó, totes les barques fan sonar reiteradament les sirenes en homenatge a la verge. Enguany, per ser segon any consecutiu, aquest recorregut per la badia no es pot dur a terme a causa de la situació sanitària actual.

La denominació de la Mare de Déu del Carme procedeix del Mont Carmel, a Israel, un nom que deriva de la paraula Karmel o Al-Karem i que es podria traduir com ‘jardí’. 

Aquesta advocació dóna nom a totes les persones que es diuen Carme o Carmel, que celebren la seva onomàstica el dia de la festa d’aquesta Mare de Déu, el 16 de juliol.

Aquestes són les segones festes de la Mare de Déu del Carme en pandèmia. Per això enguany, tal com ja es va fer l’any passat, els actes que s’estan realitzant aquests dies a Eu Moll s’adrecen a famílies i grups d’amics en format més reduït.

És per això que enguany el programa de festes compta amb esdeveniments de caràcter més cultural, com són exposicions, concerts, espectacles, entre altres. Aquestes festes varen començar el passat 9 de juliol i acaben el pròxim 25 juliol.

A continuació, us deixem els actes que queden per celebrar la patrona de la mar al Port de Pollença:

16 de juliol

  • 18.00 hores: Gimcana aquàtica infantil. Hi haurà premis i gelats per a tots els participants. Lloc: platja d’Albercuix (devora la piscina de l’hotel Daina)
  • 22.30 hores: Concert a càrrec de l’Orquestra Lauseta a l’església de la Mare de Déu del Carme.

17 de juliol

  • 19.00 a 23.00 hores: Mostra d’artesania de Pollença a la plaça de Miquel Capllonch.
  • 22.30 hores: Concert acústic a càrrec de Marina Reus i Albert Ortiz, i Low Gain, a la plaça de Miquel Capllonch.

18 de juliol

  • 18.30 hores: Missa solemne a la Parròquia de la Mare de Déu del Carme, cantarà el cor de l’esglèsia. Ball de l’oferta a càrrec d’Aires de la Cala.
  • 20.00 hores: Concert a càrrec del quartet de corda, a l’església de la Mare de Déu del Carme.

25 de juliol

  • 20.00 hores: Concert a càrrec del Cor de Pollença a l’església de la Mare de Déu del Carme.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button