Cultura

Inaugurada l’exposició d’estiu d’Albert Pinya ‘Artefactes, vocables i nins’

Una mostra d'art que romandrà al municipi fins al pròxim 3 d'octubre i que compta amb la col·laboració de El Niño de Elche

‘Artefactes, vocables i nins’ és l’exposició d’Albert Pinya que s’ha inaugurat aquest dissabte en el Claustre de Sant Domingo de Pollença.

Una mostra d’art que romandrà en el municipi fins al proper 3 d’octubre i que compta amb la col·laboració del Niño de Elche. Segons ha declarat Pinya, “l’església del Convent de Sant Domingo és dels pocs llocs on em venia de gust exposar a Mallorca perquè l’avala una història amb un programa molt digne”. Pollença és, ha afegit, “un lloc que sempre ha mantingut el vincle amb la pintura i l’art”.

En aquest sentit, a més, ha afegit que “com que l’espai de l’església posseeix una identitat i un caràcter molt marcat, amb tot aquest barroc que l’embolica, no vaig voler competir amb l’espai a l’hora de projectar la intervenció”. I per això, ha conclòs, “el meu plantejament va ser negar l’espai per crear un nou espai dins l’espai. D’aquí la sala d’aïllament on habiten els artefactes”.

El batle, Tomeu Cifre, ha assegurat que és “un honor poder comptar amb l’obra d’un magnífic artista com és Albert Pinya que, a més, ve acompanyat per l’obra musical del Niño de Elche”. Una combinació, ha afegit, “que posiciona Pollença com el referent i la destinació cultural que volem ser i pels quals portam treballant molt de temps”.

Per part seva, Andreu Aguiló, codirector del Museu de Pollença, ha explicat que amb aquesta obra de Pinya “veurem una proposta realment nova dins l’univers del mateix autor que, fins i tot, renuncia a alguns dels seus ítems més immediats fent una instal·lació que s’incorpora de manera rotunda a l’espai del Claustre de Sant Domingo”.

Una exposició on, sens dubte, queda clar que l’artista ha treballat l’espai plantejant, fins i tot, “un doble espai”. I és que el visitant, tot just entrar al claustre, veurà un bloc i en el seu interior hi ha la proposta de Pinya “els seus artefactes pictòrics”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button