CulturaMunicipi

La tela de llengües esdevindrà un bé d’interès cultural

El Consell protegirà i promocionarà aquesta tècnica tradicional mallorquina

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han rebut representants de diferents fabricants de tela de llengües per explicar-los la intenció del Consell de protegir aquesta tècnica tradicional i artesana, que ús explicàvem fa uns mesos a Som Pollença.

Entre els representants hi han anat Tomeu Fuster, de Teixits Vicens de Pollença; Maribel Bujosa, de Teixits Bujosa de Santa Maria i Biel Riera, de Teixits Riera de Lloseta.

El Consell ha explicat que han iniciat els tràmits per declarar la tècnica del teixit de la tela de llengües com a Bé d’Interès Cultural Immaterial (BICIM) ja que, “té un alt valor patrimonial i és part de la nostra identitat i tradició”. La intenció és que un dia pugui ser també Patrimoni de la Humanitat i, per aquest motiu, serviran els estudis i els informes per a documentar la història i l’evolució d’aquesta tècnica a l’hora de declarar-se la BICIM.

A més, es faran accions de difusió i jornades de formació i es mantendrà la convocatòria d’ajudes per a impulsar el producte elaborat a Mallorca.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button