CulturaMunicipiPollença

Pollença acollirà divendres la presentació de la primera novel·la del periodista Joan Riera

El llibre mescla la ficció amb algunes arrels reals viscudes pel periodista en els seus anys de feina desvetllant casos de corrupció balear

El periodista i escriptor, Joan Riera, director adjunt del Diari de Balears de 2000 a 2013 i amb una àmplia trajectòria professional com a redactor polític i d’investigació al mateix diari, presentarà el proper divendres la seva primera novel·la. Es tracta de “La memòria esclava” i durà a terme la seva presentació a les 20:00 hores al Club Pollença.

El llibre narra, des del punt de vista de la ficció, diferents escàndols de corrupció i manipulació política que haurien marcat la història de les illes. Això sí, posant el focus al perqué del brou de cultiu d’interessos que propiciaren aquests conflictes entre el 1976 i el 2009. El periodista insisteix en que no es tracta de casos reals però sí que ha imprès en ells les seves pròpies vivències com a redactor i les reflexions que mai va poder publicar exercint la seva professió en aquell moment.

El primer llibre de Joan Riera es presentarà al Club Pollença el proper divendres 21 a les 20:00 hores

La novel·la de Riera, editada sota el segell de Balèria, es centra en la lluita de poder del desgavell polític que va marcar les darreres dècades. Tot a través dels ulls d’un advocat “progre i revolucionari” de la Transició mallorquina que col·labora en el derrocament d’un important personatge relacionat amb la Memòria Històrica.

Joan Riera afirma que “qualsevol parescut amb la realitat és pura casualitat però admet que “alguns dels casos inventats s’hi assemblen i en canvi altres detalls que pareixen surrealistes són verídics”. Una novel·la que permetrà a l’espectador reconciliar-se amb una memòria històrica necessària i entendre millor com funcionen les anades i tornades dels polítics i el seu sistema que tantes reminiscències ha deixat en el present.

Consulta el cartell complet de l’acte:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button