CulturaPollença

Serra de Tramuntana: 10 anys com a Patrimoni de la Humanitat

El batle de Pollença assistirà a un acte per celebrar aquesta dècada, juntament amb altres batles de la Serra

La Serra de Tramuntana està d’aniversari. I és que es compleixen deu anys de la declaració de la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat. Per això, entre diferents activitats que ha programat el Consell de Mallorca per commemorar aquesta distinció, es troba l’estrena d’un documental aquest dimarts al teatre principal de Palma.

El batle, Tomeu Cifre, ha estat convidat de la mateixa manera que tots els batles de pobles de la Serra de Tramuntana. En declaracions a la ràdio municipal, ha explicat que el documental intenta realçar que la Serra “és un espai modificat per les mans de l’home des de baix fins dalt del tot”. L’home “ha modificat el paisatge, però ho ha fet per un ús agrícola, de subsistència i és el que ha donat aquest atractiu”. “La catalogació que té aquest espai no és pel seu valor natural sinó que ho és per les actuacions que ha fet l’home, sense elles, no tendria aquesta catalogació ni aquest guardó de zona patrimonial”.

Finalment, Cifre ha afegit que aquest dimarts assistirà a l’estrena del documental com a representant de Pollença, igual que faran els altres batles de la Serra de Tramuntana.

Ruta literària per la Serra

Coincidint amb el 10è aniversari de la Declaració de la Serra de Tramuntana Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, La Fundació Mallorca Literària ha dissenyat aquest any un programa de rutes culturals que permeten aproximar-nos a aquest territori en clau literària.

Es tracta d’una oferta de 10 recorreguts. Aquestes rutes permeten traçar d’Andratx a Pollença una mena de Travessia Literària per la Serra, que connecta els seus espais patrimonials i paisatgístics amb la paraula d’escriptors de tots els temps i procedències que han escrit.

Les rutes s’ofereixen en grups, i són aptes per a públic adult i familiar amb nens a partir de 6 anys. Les places són limitades, sempre adequades al que disposa la normativa vigent i molt en relació a les restriccions derivades de la Covid que es vagin adoptant. En tot cas, la FML es reserva la possibilitat de repetir aquelles rutes per què hi hagi més demanda, com sol ser habitual en aquest format de proposta.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button