Cultura

Què celebrem el Diumenge de Rams

Avui es recorda l'entrada triomfal de Jesús a Jerusalem

Amb el Diumenge de Rams finalitza la Quaresma i es dóna pas a la Setmana Santa, el període per a celebrar la Passió, Mort i Resurrecció de Crist. Amb aquest dia el que fem és recordar i reviure l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat en un ase sent aclamat com el Messies, el Rei esperat, per una multitud que l’esperava amb palmes i branques d’olivera i llorer. Els rams o palmes simbolitzen la victòria i el triomf. El fet que entrés en un animal com un ase, podent-ho haver fet seguit d’un exèrcit o amb un carruatge de luxe, és molt significatiu també, donant exemple un cop més d’humilitat i austeritat.


Durant la missa del Diumenge de Rams es llegeix la lectura de la Passió (els Evangelis sinòptics) i és comú que intervinguin en ella 3 lectors, un fent de narrador, un altre que personifica a la resta de personatges, i el sacerdot que interpreta a Jesús. També es procedeix a la benedicció dels rams que sostenen els fidels i que es cremen posteriorment per a utilitzar les restes l’any següent com a cendres per la celebració del Dimecres de cendra. Les palmes per la seva banda, se solen conservar un any, sent el més habitual penjar-les dels balcons de les cases. Fer-ho és tot un símbol i significa que es desitja que Déu sigui el rei de la casa de tots els membres que habiten en ella.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X