CulturaMunicipi

500 anys de la revolta de les germanies: lectura del manifest en streaming

Desenes de pobles organitzen actes per recordar la revolta quan es compleix el cinquè centenari

Diumenge dia 7 de febrer del 2021, farà 500 anys de la Germania de Mallorca. Es tracta d’una revolta popular, justa i noble contra els abusos, la corrupció i l’espoliació que empobria la població.

Atesa la transcendència de l’episodi històric, s’ha constituït una Comissió Cívica anomenada Germania 500. Orientada a la commemoració del mig mil·lenni a tota l’illa de Mallorca, sota el lema 500 anys de germanies, 500 anys de lluites compartides. L’Ajuntament de Pollença, es suma als actes de commemoració d’un dels episodis més rellevants de la història de Mallorca i del nostre municipi.

La Germania fou una revolta del menestrals de Ciutat, iniciada el 7 de febrer del 1521. Aconseguí prendre el poder de l’Illa a l’aristocràcia durant dos anys i a la que ben aviat s’hi sumaren els pagesos de la part forana, convertint-se Pollença en un important nucli agermanat.

A més, l’Ajuntament té previst col·locar una placa commemorativa i explicativa dels tràgics fets del dia de la destrossa al voltant de l’església parroquial. Així mateix, impulsar des de l’àrea de Cultura i d’Educació activitats divulgatives i didàctiques que contribueixin a la recuperació de la memòria històrica i el coneixement dels fets. I, tenir en compte la nomenclatura “de la Germania” de cara a donar nom a nous carrers o a canvis de noms que es puguin produir. 

La lectura del manifest es durà a terme el dia de l’aniversari, diumenge 7. Com a causa de la situació sanitària no pot haver-hi públic, es donarà en streaming a partir de les 11.30 hores a la Plaça Vella.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X