Cultura

Conferència de Luisa Vanrell sobre l’obra d’Agustí Centelles

La xerrada és avui divendres al terrat del Club Pollença

Agustí Centelles fou un fotògraf valencià i és considerat un dels pioners del fotoperiodisme modern a Europa. Algunes de les seves fotografies estan entre les més representatives i famoses de la Guerra Civil, tant de la rereguarda a Barcelona, ​​els bombardejos de Lleida, el front d’Aragó o l’estada als camps de concentració d’exiliats espanyols al sud-est de França. Ha estat freqüentment comparat amb Robert Capa.

Durant la patrona el Club Pollença ja va oferir una exposició de les seves fotografies i avui, ofereix una conferència de la mà de la historiadora de l’art Luisa Fernanda Vanrell Coll.

La historiadora va començar la seva investigació amb el seu treball de fi de grau, però amb el temps s’ha anat interessant més i coneix tot el que va ser Centelles. Per aquest motiu, avui farà una aproximació a la vida del fotògraf, al seu exili, com cuidava les seves fotografies per damunt de tot i moltes coses més de la seva vida. Un dels fets més impactants de la seva obra és que va fotografiar en primera persona i com a refugiat la seva estada a un camp de concentració, per tant quedà retractada la realitat des del punt de vista d’un exiliat espanyol. Això i moltes coses més interessats les contarà Luisa Vanrell avui a les 20.30 hores al terrat del Club Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button