Cultura

Port de Pollença, lloc d’inspiració des de sempre i per sempre

La cançó 'Puerto Pollensa' és tot un himne per a la cultura LGTBI

És sabut que a Pollença sempre han vengut directors de cinema, escriptors, pintors, cantants i tota mena d’artistes que han inspirat les seves creacions en el nostre municipi. Sense anar molt enfora, fa uns dies ús explicàvem que l’escriptor Javier Cercas havia aprofitat la seva estança al poble per visitar les dependències de la Guàrdia Civil del Moll i, així, documentar-se per la seva pròxima novel·la.

A altres ocasions, també ús hem contat que va servir d’inspiració per a les pintures de l’artista valencià Pasqual Roch Minué. Fins i tot la reconeguda escriptora britànica Agatha Christie publicà un llibre a final dels anys trenta amb el títol de ‘Problema en Pollensa’, de la mateixa manera que ús ho vam contar fa unes setmanes.

Per aquest motiu, avui ús portam una altra inspiració, que fou durant els anys 80. Es tracta de “Port de Pollença” és una cançó composta en 1981 per la cantautora i actriu argentina Marilina Ross. La va escriure durant la darrera dictadura d’Argentina i li van prohibir actuar més. Per aquest motiu, no es va popularitzar per la compositora sinó que ho va fer el mateix any de la mà d’una altra artista; la cantant també argentina Sandra Mihanovich.

És curiós com un tema que va inspirar el Moll i va ser censurat per la dictadura, s’hagi convertit en un himne de la diversitat sexual i de la cultura LGTB durant anys. La revista Rolling Stone i la cadena MTV la van descriure com la número 83 entre els 100 hits de la història del rock argentino. A continuació, podeu escoltar aquesta cançó:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button