Cultura

Pollencins d’adopció: Phillip Newman, fundador del Festival de Pollença

Ara que ens trobem en ple mes d’agost, el mes en el qual desde fa cinquanta-nou anys es duu a terme el Festival de Pollença, farem una mirada enrere als inicis d’aquest esdeveniment tant fix. Per això, ens remuntem l’any 1962, quan l’1 de setembre, va néixer aquest Festival Internacional de Música. La creació es va dur a terme de la mà de diferents precursors culturals que vivien a Pollença, com era el cas de Newman.

Phillip Newman fou un gran violinista anglès. Era fill d’un famós cantant de l’època, Harris Newman. Estudià a Brussel·les i a Berlín de la mà dels violinistes més prestigiosos del moment. Després d’una vida plena de gires per Europa i Àfrica, viatjà a Mallorca i aquí va viure els seus darrers anys. Quan va morir, el Doctor Alfons Jaume va acabar el seu bust que quedà al claustre; on es realitza el Festival que ell mateix va fundar. L’Ajuntament el va nomenar fill adoptiu i li donà el seu nom a un carrer de Pollença.

Des de fa cinquanta-nou anys, aquest Festival ha situat en el mapa del món el municipi de Pollença i ha rebut milions de visitants amants de la bona música. A més, ha permès a més de 800 artistes interpretar els seus repertoris. Enguany, el festival ha redimensionat aquesta edició a uns formats més cambrístics a causa de la situació actual. En tot moment ha seguit el seu elevat estàndard de qualitat i s’han reduït el nombre de concerts a causa del “reajustament pressupostari derivat de la necessitat d’atendre els fronts sanitaris i socials oberts per la COVID-19”, afirmen des del Festival.

Un total de cinc concerts sonaran enguany al Claustre de Sant Domingo. El passat dissabte van actuar l’Orquestra Simfònica de les Illes Baleares. A la nostra agenda trobareu el pròxims concerts.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X