CulturaPollença

Manuel Vilas i Javier Cercas, els protagonistes de la conferència d’avui al Claustre

Cercas: "la meitat de la novel·la la posa l'autor i l'altra, el lector"

Manuel Vilas i Javier Cercas són els convidats per presentar, de la mà de Miguel Àngel Villena, la conferència d’avui, 7 d’agost, a les 20.30h al Claustre de Sant Domingo.

Vilas, procedent de Huesca, és un escriptor que fou finalista del darrer Premi Planeta amb la novel·la Alegría. Cercas, per altra part, procedent de Càceres, és qui finalment el guanyà amb l’obra Terra Alta.

Cartell de la conferència

Parlam amb Javier Cercas

Guanyador del darrer Premi Planeta amb l’obra Terra Alta, Javier Cercas ens respon a una petita entrevista:

– Què ha suposat per a vosté guanyar el Premi Planeta?

Ha estat una experiència molt maca. Abans, afortunadament, ja em guanyava la vida com a escriptor, però aquest premi ha donat poder i ha fet més popular la meva obra. Una frase que m’agrada molt, que la diu un personatge de Terra Alta, és “La meitat de la novel·la la posa l’autor i l’altre meitat, el lector”. Això vol dir que cadascú interpreta les obres com vol, a la seva manera. Estic molt content que la meva obra pugui arribar a tantes persones i que adopti diferents punts de vista.

– Quin és el missatge de la seva obra?

És una novel·la apassionant i divertida, però que alhora planteja problemes molt complexos, com ara la justícia o la venjança, donant coneixement al lector.

– Té nous projectes en marxa?

Realment, Terra Alta és la primera part de l’obra. A mesura que l’anava escrivint, vaig adonar-me’n que el protagonista encara tenia molt per contar, volia viure més. És per això que ara estic treballant en la seva segona part.

– Què ha suposat per a vosté treballar amb Manuel Vilas?

Manuel Vilas és el meu company de gira. És una persona magnífica i un gran escriptor, el qual s’ha convertit ja en un amic. A mi m’ha tocat el Premi Planeta i també el Manuel Vilas!

– Què ens espera a la conferència d’avui al Claustre?

Serà un diàleg entre nosaltres, moderat per Miguel Ángel Villena, on parlarem de les nostres obres i pot ser intervidrem amb el públic.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button