Cultura

El Parlament adquireix una fotografia de l’artista pollencina Aina Perelló

Perelló: "és una obra molt sentimental i té un missatge que la gent pot veure i entendre"

El Parlament aprovà el passat dimecres 29, l’adquisició de quatre fotografies per retratar diferents punts de vista de la situació viscuda durant el confinament pel coronavirus.

A la convocatòria s’hi presentaren un total de 71 participants, no nomès de les illes, sino que també arribaren propostes des de Barcelona. Entregades en diferents formats- escultura, audiovisual, composicions, pintura o fotografia-, finalment s’elegiren quatre obres que, per la Comissió Assessora, són les que millor reflecteixen els sentiments i situacions que moltes persones viviren durant la pandemia.

Aina Perelló ens conta aquesta experiència

L’artista pollencina, Aina Perelló, ha estat l’autora de “Stretching out“, una de les quatre obres que finalment ha escollit el Parlament perquè passin a formar part del seu fons artístic.

Text d’Aina Perelló

Perelló ens explica que la motivació que la portà a fer aquesta fotografia no fou més que el fet de passar, d’un dia per l’altre, d’una vida normal, anant a fer feina i passant temps amb familiars i amics, a una situació totalment inesperada: confinats a casa, fent teletreball i sense tenir aquesta llibertat que, sense adonar-nos-en, teníem abans.

Aina i la seva família viuen a Sant Vicenç, on moltes de les cases que hi ha són vacacionals, el que provocà que, durant la quarantena, hi hagués molt poca gent i, per tant, les reunions de balcó a balcó de les 20h i els aplaudiments fossin pràcticament inexistents.

En la fotografia es pot observar la mà d’Aina Perelló i la de la seva filla a la terrassa de casa seva, des d’on es pot veure el bosc de Can Botana, vulguent transmetre la proximitat que teniem tots des de ca nostra cap a l’exterior, però que, a la vegada, ens hi trobàvem lluny de poder tornar. Alhora, vol reflectir l’enyorança del contacte humà i de les relacions socials, les quals es convertiren en una llibertat que, de cop, ens havien llevat.

Aina assegura sentir-se molt contenta per aquest reconeixement artístic, ja que “és una obra molt sentimental i té un missatge que la gent pot veure i entendre”.

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X