Cultura
Destacat

L’Editorial Espasa reedita “Problema a Pollença” d’Agatha Christie

No s'ha pogut descobrir on es va allotjar l'escriptora durant la seva estada a l'illa

Com ja us vam avançar fa un parell de setmanes, la sempre eterna escriptora anglesa Agatha Christie era una gran admiradora de l’illa de Mallorca. En aquest racó del mediterrani va passar alguns dels seus estius i, concretament a la zona de Pollença va trobar la inspiració necessària per a escriure la seva novel·la “Problema a Pollença”.

Finalment, després d’anys descatalogat, l’Editorial Espasa del Grupo Planeta, ha decidit, amb motiu de la celebració del primer centenari des que Christie va publicar la seva primera novel·la, reeditar aquesta i altres obres de l’escriptora.

És, com a mínim, curiós, que la gran reina de la novel·la de misteri sigui al seu torn la protagonista d’un dels misteris sense resoldre del món de l’hostaleria mallorquina. On es va allotjar realment l’escriptora durant aquell estiu mallorquí, allà per 1933? Va ser a l’Hotel Illa D’Or? O va anar a l’Hotel Formentor? Hi ha qui diuen, fins i tot, que va ser a l’Hotel Sis Pins l’afortunat establiment que podria alçar-se amb l’honor d’haver allotjat a l’escriptora. Sigui com sigui no hi ha registres que puguin llançar una mica de llum a aquest misteri.

De moment, l’única cosa que és segur és que aquesta nova reedició de “Problema a Pollença” torna a posar a Parker Payne, el seu personatge més emblemàtic, al candeler.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button