Cultura

58è Festival de Pollença

El claustre de Sant Domingo acull la millor música clàssica al llarg de l'agost

Passar les nits d’estiu a l’encisador claustre de Sant Domingo escoltant la millor música clàssica nacional i internacional és una de les millors opcions que t’ofereix Pollença durant l’agost. El Festival de Pollença ha arribat enguany a les 58 edicions, consolidant-se com un dels esdeveniments més importants del panorama cultural. S’ha convertit en una de les cites imprescindibles a escala global. I per celebrar-ho, han arribat a Mallorca els millors músics i grups. Aquest ha estat el cartell del 2019:

https://www.facebook.com/fpollenca/photos/a.233958413776156/654660461705947/?type=3&theater

Només va haver-hi un petit incident degut al mal temps. La Filharmònica de Londres no va poder actuar al claustre de Sant Domingo, però va fer-ho a l’Auditori de Palma.

Mirar enrere…

A la seva esquena porta ja un llarg recorregut. El 1961 es va celebrar per primera vegada, iniciativa del violinista britànic Phiip Newman. De llavors ençà, han pres la batuta grans músics, com el baríton Joan Pons, el violinista Eugen Prokop o el compositor Joan Valent. Des del 2016, però, el dirigeix un comitè artístic.

Gairebé 800 artistes han actuat al Claustre, entre els quals cal destacar a Gran Orquestra de la Ràdio Soviètica, l’Orquestra Nacional de França, la Pittsburgh Symphony, Lord Yehudi Menuhin, Mtislav Rostropòvitx, Lorin Maazel, Mischa Maisky i Ara Malikian, entre molts altres.

Fa 10 anys!

Fa 10 anys actuava al Festival de Pollença en Joan Manel Serrat, Ainoa Arteta o Tony Hadley. A continuació vídeo pels més nostàlgics i vulguin reviure l’actuació del músic català.

https://www.facebook.com/sompollenca/videos/2200633863290834/
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button