Alimentació

Les fruites del mes de setembre, segons el calendari dels pagesos

Es va acabant l’estiu i anam alternant uns aliments per uns altres. També les formes de cuinar-los. Progressivament, els plats frescs com les amanides i el trempó s’aniran substituïnt pels plats de cullera.

Avui vos deixam un recull de les principals fruites de setembre, segons el calendari dels pagesos. I vos animam a consumir producte de temporada.

  • Codony, figa, gerd, grosella, magrana, meló, mora, nabiu, nectarina, pera, poma, préssec, raïm, aranyó i gínjol.

Una mica d’informació dels més desconeguts…

  1. Aranyó: L’aranyoner (Prunus spinosa) és un arbust i els seus fruits són la base de l’elaboració d’un licor propi de Navarra, el patxaran. El nabiu és una planta silvestre del gènere Vaccinium que creix en forma de mata de poca alçària. Es troba en boscos del Pirineu, a partir dels 1.300m.
  2. Gínjol: El ginjol és una fruita amb aspecte d’oliva i gust de poma que es consumeix cada cop menys, però encara és costum menjar-ne al Montsià i al Baix Ebre, Menorca i País Valencià. És ovalat, d’un marró que vermelleja i amb una pell llisa i brillant, té un gust dolç i un punt àcid.
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button