Guia Comerç

Teixits Vicenç finalistes dels Premis Nacionals d’Artesania

Ahir es va celebrar l’entrega dels XVI Premis Nacionals d’Artesania 2021 convocats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme a través de l’EOI i la seva càtedra Fundesarte. Aquests premis van ser presidits per la ministra Maroto Reyes i estan ideats per impulsar l’artesania i per incentivar la innovació.

En aquesta ocasió la tradicional empresa pollencina Teixits Vicenç va quedar finalista d’una llista de 116 empreses que s’hi presentaven. Hem parlat amb la seva encarregada de màrqueting, Marga Campomar, qui va tenir també l’ocasió de recollir el premi en persona ahir a la gala de Madrid. En preguntar-li que ens expliqués una mica de què tracten aquests guardons ens ha explicat:

“El criteri de valoració per atorgar aquest premi és la trajectòria consolidada, coherent i àmpliament reconeguda que hi hagi traduït en aportacions significatives a la cultura dels oficis, l’adaptació al mercat i la potencialitat comercial, la creativitat i innovació, valors positius, el compromís amb l’evolució de l’artesania contemporània, etc.. L’aspecte tradicional utilitzam la mateixa tècnica de sempre.

La tècnica que usa Teixits Vicenç és l’ikat , una tècnica mil·lenària que va arribar a les Illes Balears a través de la ruta de la seda del segle XVI i que, gràcies a Teixits Vicenç s’ha convertit en un referent de la cultura mediterrània. A aquesta empresa treballa la quarta i la quinta generació reinventant les tradicions sense allunyar-se de la filosofia original. Quan els demanam pels seus projectes ens reponen que :

“Hem innovat alguns colors i dibuixos, però sempre conservant la qualitat i fer feina amb els temps que requereixen aquest tipus de teixits. Sí que hem evolucionat en dissenyar nous productes que per a nosaltres és molt important seguir aportant nous projectes. També ens hem hagut d’introduir en les noves tecnologies digitals i quant a la comunicació i màrqueting, per obrir nous mercats i fer feina, també amb una botiga electrònica.”

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button